Wie ben ik?             

foto: Barbara Veelwaard                                   

Mijn naam is Joocke Scholte (1951) geboren in Haarlem en al op jonge leeftijd verhuisd naar Noord Brabant. Een groot gedeelte van mijn vakanties en vrije tijd bracht ik door in de bossen en daar is mijn liefde voor de natuur ontstaan. Na mijn middelbare schooltijd verhuisde ik naar Breda, waar ik in de jeugdhulpverlening ging werken. Ik trouwde, kreeg 2 kinderen en al snel daarna heb ik de Sociale Academie, richting sociaal cultureel werk afgerond. Hier lag de kiem voor het later begeleiden van cliënten en groepen. Na mijn scheiding heb ik nog jaren in het welzijnswerk als emancipatiewerkster gewerkt, voornamelijk met woonwagenbewoners. Een heerlijke tijd.

Spiritueel Bewust-Zijn

In die periode ontwaakte mijn spiritueel bewust-zijn. In 1992 kwam ik in aanraking met Reiki en behaalde bij Anita van der Meer mijn eerste graad. Een prachtige combinatie met mijn bestaande massagepraktijk. In 1994 haalde ik mijn tweede graad en op 23 november 1996 ben ik op een schitterende heilige plaats in Avebury in Engeland door Anita  ingewijd als Master in het Usui systeem van natuurlijk genezen. In december van dat jaar kreeg ik in de tempel van Sekhmet in Egypte een extra Master inwijding. Gedurende deze jaren heb ik diverse cursussen en workshops gevolgd om mij verder persoonlijk te ontwikkelen en te vormen.

Swallowhead Spring Avebury U.K.

In januari 1997 begon ik met het geven van behandelingen en cursussen Reiki 1 en 2 en sedert 2002 ook de opleiding voor Master. Ik heb nu 8 Masters ingewijd en honderden mensen in Reiki 1 en 2, ook in Engeland en Amerika. Ook ben ik in 2002 gestart met Reikicursussen voor kinderen vanaf 6 jaar.  Meer dan 80 kinderen hebben de cursus al gevolgd; waaronder zelfs enkelen de 2e graad.

Mijn leven staat in het teken van Reiki en ik vind  mijn inspiratie in de natuur. Ik heb een opleiding aan de School voor Sjamanisme gevolgd en pas ook de hier opgedane lessen toe in mijn dagelijks leven.

Wat doe ik nog meer... ( zie kopje Bewustwording )

Ik vier met groepen mensen – voor iedereen toegankelijk – de vier jaarfeesten (seizoenen) . Door mijn grote liefde voor ceremonies – die vaak meer zeggen dan woorden – heb ik 7 jaar samen met mijn zus Miep spirituele reizen naar krachtplaatsen in Engeland en België georganiseerd, trouw ik mensen door ze te “handfasten”, verwelkom ik baby's op de aarde en hoop ook nog eens een stervens- of overgangsceremonie te mogen doen. Reikibehandelingen aan stervenden heb ik al wel mogen doen. Ik help mensen weer op de rails door middel van gesprekken. Ik werk vanuit mijn intuïtie en vaak “hoor” ik -door mijn hooggevoeligheid- , wat iemand nodig heeft. Sinds 2015 speel ik met veel overgave op mijn Native American Flute: 

https://www.youtube.com/watch?v=Q1lzzsXIaUk&feature=youtu.be

Nieuwe Tijds Kinderen

Het allerliefste werk ik met kinderen, door het geven van Reikicursussen- en behandelingen. Vaak kan ik ouders van nieuwetijdskinderen helpen met informatie over deze tijd en advies geven.

Ik heb in 2013 aan de Energieschool mijn HBO- opleiding medische basiskennis behaald. Ook heb ik mijn EHBO-diploma.