Terug

Reiki cursus 1e graad -volwassenen-

Reiki is een eenvoudige methode. Iedereen, oud of jong kan dit leren, zonder studieboeken. Reiki helpt je te herinneren wat je al lang weet; dat je met gebruik van je levensenergie je lichamelijke, geestelijke en emotionele 'verstoringen' terug in balans kunt brengen. Reiki geeft je ook een andere kijk op hoe je je leven leidt en dit eventueel kan aanpassen aan 'betere' omstandigheden.
De cursus wordt gegeven door Usui Reiki Master Joocke Scholte, zij geeft all cursussen sinds 1997.
 
De cursus wordt gegeven bij De Regenboogslang, Fianestraat 19 4617 RA Bergen op Zoom.
Kosten 170,00 euro incl. certifikaat
Data en tijden:  17-18 januari van 19.00 u tot 22.30 u
Vooraf aanmelden via de mail of 06-400 90 316 Joocke
 
LET OP: Bij aanmelding krijg je een bevestiging waar verdere info instaat.
               Reikicursussen geef ik ook in overleg. Bel me als je liever op een andere dag of tijd wil.
 
 

Deze cursus bestaat uit 2 dagdelen

Het eerste dagdeel bestaat uit het uitleggen van wat Reiki is, hoe het werkt in ons systeem; bestaande uit een fysieke, emotionele, mentale en spirituele laag. Ook de uitleg over de stamboom ( zie: stamboom ) behoort bij het eerste gedeelte. Dit wordt afgesloten met een afstemming. Een afstemming is het openzetten van de energiekanalen in ons systeem door de Master, die hiervoor speciaal is opgeleid.
Ons systeem kent dit, we worden ermee geboren. De afstemming helpt ons te herinneren wat we allang weten, maar vergeten zijn: ons lichaam kent een groot zelfgenezend vermogen. In totaal zijn er 4 afstemmingen gedurende de cursus.

De rest van het dagdeel wordt gebruikt in het oefenen van de handposities op elkaar en jezelf en het uitwisselen van ervaringen. Dit wordt geoefend op zowel een behandeltafel als een stoel.
Tijdens een reiki behandeling blijft men gekleed en ligt men onder een warm dekbed.

Omdat reiki niet alleen een methode is, maar ook op een nieuwe manier van bezig zijn met energie, wordt er stilgestaan bij de filosofie van dr. Usui, die men de reiki beginselen noemt. ( zie: reikibeginselen )

Deze 5 reikibeginselen worden uitgebreid met elkaar besproken.

Om een veilige setting voor alle deelnemers te garanderen, zijn de groepen nooit groter dan 6-8 deelnemers. Joocke wordt regelmatig geassisteerd door een Reiki Master in opleiding, of door een net-geinitieerde Reiki Master, als onderdeel van de training. In dit geval is dit Asje van Hout.

Kort samengevat is de Reiki cursus een groot kado aan jezelf. Je geeft jezelf nl de mogelijkheid - weer - in handen, je energie op elk gewenst moment weer in balans te brengen.

Graag betalen via paypal 


Inschrijfformulier Reiki cursus 1e graad -volwassenen-Verplicht.Verplicht.

Verplicht.Verplicht.

Verplicht.Alleen cijfers (01 23 45 67 89) .

Verplicht.Geen geldig e-mail adres.