Bewustwording

De letterlijke betekenis volgens het Van Dale woordenboek is 'inzicht krijgen in een situatie'.

Dat inzicht kan op verschillende manieren verkregen worden. Op deze pagina's laat ik U een aantal mogelijkheden zien, die ik aanbied. Dat zijn niet altijd de gebruikelijke en daarin onderscheid ik mij dan ook van andere therapeuten.

  1.  Ik geef hulp bij diverse vragen over uw nieuwetijdskind(eren).

  2. Ik voer rituelen ( ceremonies) uit bij huwelijk, geboorte en overlijden

  3. Ik geef workshops voor vrouwen en volgens de natuurprincipes

  4. Ik bied hulp bij levensvragen in langer durende trajecten.

1) Als je een hoog gevoelig kind bent of hebt, dan kan ik aan je uitleggen hoe dat komt, maar ook hoe je je beter kunt af/beschermen tegen invloeden van buitenaf.

2) Rituelen zijn ook in onze modern tijd overal aanwezig. We hebben alleen vaak niet meer in de gaten dat we ze uitvoeren en waarom. Denk aan de kerstboom met Kerstmis, de lichtjes in de boom etc. Dit alles heeft een veel diepere betekenis en komt uit een ver verleden: het groen van de boom staat voor het eeuwige leven, de kaarsjes staan voor lichtbrengers in een donkere periode van het jaar, de wintertijd. Rituelen geven betekenis aan ons leven, zoals de kaarsjes op de verjaardagstaart ook belangrijk zijn: 1 voor elk jaar dat we oud worden. De huwelijksceremonie in de katholieke kerk, de doop of bijvoorbeeld de toediening van het Heilig Oliesel bij stervenden, zijn ook allemaal voorbeelden van rituelen met een bijzondere betekenis. Voor de huwelijksrituelen heb ik een aparte website: http://rituele-verbindingen.wix.com/info

3) Omdat ik jarenlang als emancipatiewerkster heb gewerkt met vrouwen, weet ik wat ons vrouwen beweegt, belemmert, doet groeien en afremmen. Al jarenlang geef ik met de wisseling van de seizoenen vrouwencirkels, waar vrouwen bij elkaar komen om rond een thema met elkaar uit te wisselen, geef ik workshops rond vrouwen en spiritualiteit en kracht en sinds kort, samen met sacred sexual priestess Ilsa rond seksualiteit.

Ook breng ik graag mensen de natuur in, om ze te laten ervaren wat dat met hun doet, of geef ik wandelcoachinggesprekken in mijn omgeving: Het markiezaatsmeer.

4) In de loop der jaren heb ik tijdens de opleiding voor ReikiMaster die ik geef, een methodiek ontwikkeld die op een krachtige manier de cliënt naar zijn kern brengt.

Deze 4 aspecten van mijn praktijk worden in afzonderlijke hoofdstukken nog verder uitgewerkt. Bij vragen hierover kunt U mij altijd bellen of mailen.