De opleiding voor Reiki Master.

Als je na het behalen van je Reiki 1e- en Reiki 2e graad voldoende gewerkt hebt met Reiki en je voelt dat het je levensopdracht is, kun je verdergaan met de opleiding voor Reiki Master. Zonder het al te romantisch voor te stellen, kan ik zeggen dat het een roeping is, net als verpleegkundige, tandarts o.i.d.

Toen ik in 1992 mijn 1e graad haalde, had ik nooit kunnen bedenken dat ik ooit Master zou worden, daar was ik veel te onzeker voor. Toch kwam het op mijn weg, omdat Reiki mijn leven 180 graden heeft veranderd. Na een lange en intensieve opleiding bij mijn Master, Anita van der Meer, was ik er in 1996 klaar voor.

Hoe gaat het in zijn werk:

Vaak heb je als Master al het gevoel dat iemand die Reiki 2 heeft gedaan, capabel is voor het Masterschap. Toch is dit een heel eigen individuele beslissing.

Op het moment dat je er klaar voor bent, zal het zich op meerdere fronten aan je openbaren. Als je dit aan mij vertelt, zal ik je vragen een motivatiebrief te schrijven, waarin staat waarom je Master wil worden en wat je doelen zijn. Aan de hand van deze brief heb ik een "intakegesprek" met je en stippelen we de route uit.

Vervolgens werk je minimaal een jaar, bijna elke week, aan het "leegmaken van je rugzak", dwz alles wat jou als mens op enigerlei wijze belemmert, wordt onder ogen gezien en aangepakt. Daarvoor moet je eerst volledig ge-aard zijn. Dit is nodig omdat jij als Master de verantwoording draagt voor het begeleiden van je cursisten. Deze verantwoordelijkheid weegt het zwaarste in de opleiding. Stapje voor stapje kom je steeds dichter bij je doelen tot je deze hebt bereikt. Soms ga je even een zijspoor in, of volg je een extra training of workshop.

Deze gezamenlijke reis is bijzonder boeiend voor ons beiden, we werken hard, vooral jij, we lachen, we huilen, we delen en we vertrouwen. Je opent nieuwe horizonten in jezelf en je word je bewust van ongekende kwaliteiten. Gedurende je opleiding loop je stage, je doet alle cursussen mee en krijgt al kleine opdrachten.

En dan is het zover; dan gaan we de dag bepalen waarop de inwijding zal plaatsvinden. Dit mag op een mooie lokatie zijn. De Masters die tot nu toe zijn ingewijd, hebben dit op prachtige plaatsen gedaan: Carnac in Bretagne, Frankrijk, het Labyrinth in de Kathedraal van Chartres, Frankrijk, de gewelven in de Kathedraal in Maastricht, Glastonbury Tor in Engeland, de meteorietkrater in Moray in Peru,  het vredeslabyrinth in Aruba, mijn achtertuin en in het Elohimlabyrinth van Angel Place in Chaam. Maar uiteraard kan het ook gewoon in je eigen achtertuin. Hier mogen je geliefden bij zijn, graag zelfs.

Na je inwijding loop je nog geruime tijd mee met de cursussen om de afstemmingen in praktijk te brengen. Ook voel je zelf wel wanneer je er klaar voor bent om je eigen eerste cursus Reiki te geven. Ik ben daar altijd bij.

De opleiding voor Master wordt geheel gedragen door het besef dat je verantwoordelijk bent voor het op de juiste wijze overdragen van de energie van Usui, Hayashi en Takata.  Het eren van deze voorouderlijn, het doorgeven van deze 'Godsvonk' die reiki is, is een essentieel onderdeel van het traject. Dit bepaalt mede jouw Masterschap. De traditie van Usui Shiki Ryoho is Reiki in zijn meest pure vorm. Ik hou mij daar aan.

De kosten voor deze intensieve jaaropleiding, stages etc. zijn 9.000,00 euro, te betalen in termijnen of in overleg.