De Reiki behandeling - hoe ziet die er uit?

Nadat er een afspraak is gemaakt, komt men naar de praktijk in De Regenboogslang. Deze is gevestigd in een prachtig oud ( uit 1800) en sfeervol huisje, waar rust heerst onder de oude beuk.....Onder het genot van een kopje kruidenthee wordt eerst gevraagd naar de wens van de klient en wat men verwacht. Dan worden er wat persoonlijke gegevens gevraagd. De uitvoering van de behandeling wordt uitgebreid besproken en uitgelegd, zodat men goed voorbereid op de behandeltafel gaat.

De client blijft gekleed, alleen de schoenen en het horloge worden uitgedaan. Sieraden mogen aanblijven.
De voorverwarmde, elektrisch in hoogte verstelbare behandeltafel staat op een rustige plaats, er kunnen geen andere personen in deze ruimte komen.
Er wordt geen wierook gestookt, er staat alleen zachte muziek op en de verlichting is aangepast.

Nadat de client op de behandeltafel heeft plaatsgenomen, wordt er een dekbed of fleecedeken ( naar wens ) over hem/haar heengelegd en men wordt lekker ingestopt.
Er wordt tijdens de behandeling niet gesproken.

Ik neem plaats aan het hoofdeinde en leg in 5 verschillende posities mijn handen op het hoofd. Elke positie duurt ongeveer 5 minuten. Dan sta ik op en leg mijn handen op het lichaam. ( zie de pagina handposities )
Borsten en geslachtsdelen worden NOOIT aangeraakt. De behandeling eindigt na een uur altijd bij de voeten. Na afloop wordt de klient weer van de behandeltafel afgeholpen. Tijdens de nabespreking krijgt men een glas water of een kopje thee.

De totale behandeling met voor- en nabespreking duurt 1,5 uur