De Reiki cursus 1e graad

De Reikicursus 1e graad bestaat uit 3-4 dagdelen. Deze kan worden gegeven oerdag, op de avonden of in het weekend. Het eerste dagdeel bestaat uit het uitleggen van wat Reiki is, hoe het werkt in ons systeem; bestaande uit een fysieke, emotionele, mentale en spirituele laag. Ook de uitleg over de stamboom ( zie: stamboom ) behoort bij het eerste gedeelte. Dit wordt afgesloten met een afstemming. Een afstemming is het openzetten van de energiekanalen in ons systeem door de Master, die hiervoor speciaal is opgeleid.

Ons systeem kent dit, we worden ermee geboren. De afstemming helpt ons te herinneren wat we al lang weten, maar vergeten zijn: ons lichaam kent een groot zelfgenezend vermogen.  De rest van de dagdelen wordt gebruikt in het oefenen van de handposities op elkaar en jezelf en het uitwisselen van ervaringen. Dit wordt geoefend op zowel een behandeltafel als een stoel. Tijdens een reiki behandeling blijft men gekleed en ligt men onder een warm dekbed.

Omdat reiki niet alleen een methode is, maar ook op een nieuwe manier van bezig zijn met energie, wordt er stilgestaan bij de filosofie van dr. Usui, die men de reiki beginselen noemt. Deze 5 reikibeginselen worden uitgebreid besproken. Om een veilige setting voor alle deelnemers te garanderen, zijn de groepen nooit groter dan 6-8 deelnemers. Joocke wordt regelmatig geassisteerd door een Reiki Master in opleiding, of door een net-geinitieerde Reiki Master, als onderdeel van de training.

Kort samengevat is de Reiki cursus een groot kado aan jezelf. Je geeft jezelf nl de mogelijkheid - weer - in handen, je energie op elk gewenst moment weer in balans te brengen. Ook kinderen hebben veel baat bij het volgen van een 1e graads cursus, omdat zij hierdoor weerbaarder worden en zichzelf beter leren te beschermen. 2 x per jaar wordt er een speciale kinder reiki cursus gegeven. ( zie kinderen en reiki)

Reiki cursussen 1e graad worden elke maand gegeven in de praktijkruimte van De Regenboogslang of op locatie.
Zie hiervoor de agenda. 

Ook bestaat de mogelijkheid zelf thuis een Reikicursus aan te vragen bv omdat men dit in besloten kring wil volgen. Hiervoor dient men minimaal 2 -4 deelnemers in te brengen. De kosten voor de cursus worden dan verhoogd met de reiskosten. Vraag naar de voorwaarden

...zelfs onze dieren kunnen we na afloop van de cursus reiki geven.....

Reiki cursus 2e graad: De afstandsbehandeling.

In tegenstelling tot de 1e graad, is de 2e graad een "individuele reis".

Nadat je je 1e graad hebt behaald, ga je aan de slag met de verworven kennis en inzichten. Dit kan leiden tot het aangaan van persoonlijke processen. Voor de een is dit heviger dan voor de ander.
Immers, als je energiesysteem wordt opgeschoond, moet het "slib" worden afgevoerd. Daarom moeten er na de 1e graad minstens 3 maanden verstreken zijn voor je je 2e graad kunt aangaan. En dit na overleg met de Master. In de cursus word je persoonlijke proces uitgediept en verwoordt in het eerste dagdeel. Met dit inzicht leer je de volgende dag de symbolen en de mantra's die Usui heeft doorgegeven. Dan ontvang je de afstemming voor de 2e graad.

Meteen daarna gaan we na het ontvangen van de instrukties, met een partner ( kan een medecursist zijn ) oefenen op afstand. Deze ervaring wordt gedeeld. Daarna ga je een afstandsbehandeling geven aan iemand met wie jij dit hebt afgesproken. Daarna volgen de instrukties welke mogelijkheden er nog meer zijn. Na 3 weken oefenen is er een terugkomavond waarop alle ervaringen worden gedeeld.

                                                                     model: Marieke

De 2e graadscursus wordt in kleine groepjes van 2-4 personen gegeven. Maar natuurlijk is individueel ook mogelijk. De cursus wordt gegeven in de praktijkruimte van De Regenboogslang of op locatie. Reiki Master Joocke Scholte kan worden geassisteerd door een Master in opleiding of door een net-geïnitieerde Master.

Als je bij een andere Master reiki 1 hebt gevolgd en je wil bij mij je 2e graad halen, hebben we eerst een voorgesprek.

Voor de data van de cursus zie hiervoor het kopje:  agenda