"De Regenboogslang" is ontstaan in 1997

In dat jaar begon ik, Reikimaster Joocke Scholte, met het geven van Reiki- en massagebehandelingen en Reikicursussen. In eerste instantie in een praktijk aan huis, maar later werden de cursussen gegeven in een wijkgebouw bij mij in de wijk. Omdat ik een mooie naam wilde voor de praktijk voegde ik de energie en de kleuren van de regenboog - en dus ook van de chakra's - bij de helende energie van de slang met als doel: gebruik je eigen creativiteit om jezelf te helen. Reiki ten voeten uit....

Omdat cursisten vroegen naar de lekkere wierook en oliën die ik gebruikte, besloot ik in een vrijgekomen kamer in huis ook een klein winkeltje te starten. Dit werd ook officieel door mijn inschrijving bij de Kamer van Koophandel in 1997.

Met ingekochte sieraden uit Engeland en andere mooie artikelen werd ook dit al gauw een succes.

Toen de situatie zich voordeed dat er naar andere woonruimte uitgekeken moest worden wist ik ook dat het nu de tijd was om naar buiten te treden.

In vol vertrouwen "bestelde" ik bij de Kosmos een woon/winkel/praktijkpand. Binnen een week vond ik de winkel - een pand met een rijke historie tot aan de middeleeuwen: zeker de kelder en een prachtige uitstraling - aan de Kortemeestraat 8 in Bergen op Zoom.

De winkel was een voormalige notenbranderij die nog helemaal verbouwd moest worden. De eigenaar was bereid de aanwijzingen te volgen die mijn feng-shui consulente op papier had gezet en dat had nogal wat werk tot gevolg.

Op 19-11-1999 om 19 minuten over 11 werd De Regenboogslang officieel geopend met het loslaten van tientallen ballonnen waar alle genodigden hun wensen aan hadden vastgeknoopt. Een kleurrijk gezicht....

Pas veel later ontdekte ik dat de regenboogslang een wezen is uit de dreamtime van de aboriginals. De regenboogslang is een hermafrodiet wezen wat de aarde mee heeft geschapen. Wat een prachtige toevalligheid nietwaar ?

In 2006 werd de winkel verplaatst naar een groter pand aan de Lievevrouwestraat 46.

Hier konden we onze artikelen nog mooier presenteren in een geweldig mooi, ruim, sfeervol pand. Ook was  hier de mogelijkheid om  lekker koffie of thee te drinken, bij te kletsen of te lezen.. Een andere mooie bijkomstigheid was dat er onder de winkel een mooie gewelvenkelder zat, waarin we de praktijk konden huisvesten. Alles in één dus!!!

In 2011 werd een droom waar. Een paar deuren terug op nr. 34 kwam het prachtige pand Het Pansier vrij. Dit schitterende huis uit 1500 met drie etages bleek uitermate geschikt voor de winkel en de broodnodige uitbreiding van de praktijk. Op 4 oktober werd het in gebruik genomen. Met op de begane grond een behandelruimte en op de etages diverse groeps- en praktijkruimtes.

Het Pansier wordt omgetoverd tot De Regenboogslang.

M.i.v. 1-6-2013 is de winkel beeindigd.

De Reiki praktijk en het cursuscentrum blijven voorlopig gehandhaafd op dit adres.