Helder waarnemen

Wat is helder waarnemen?

Volgens het Van Dale woordenboek:het vermogen om dingen te zien die voor anderen verborgen zijn.

Als kind al was ik erg gevoelig voor indrukken van buiten af. Ik voelde me vaak onprettig en onzeker in de buurt van mensen – ik pikte vaak emoties op waar ik niets van begreep – of op plaatsen, kon heel slecht tegen harde geluiden of extreme geuren en was erg bang in het donker. ( Het moeite hebben met harde geluiden en extreme geuren heb ik overigens nog steeds. )

Daardoor heb ik me heel lang heel eenzaam gevoeld omdat ik de indruk had dat niemand mij begreep, ik kon het overigens ook niet uitleggen.Toen ik in 1992 – na lange omzwervingen in het ‘spirituele’ met Reiki in aanraking kwam en mijn 1e graad haalde, ging er voor mij een wereld open. Eindelijk begreep ik waar mijn gevoeligheid vandaan kwam, eindelijk hoefde ik niet meer mijn onzekerheid te onderdrukken, maar mocht er zijn wat ik voelde en ervaarde. In 1994 haalde ik mijn 2e graad en na een tweejarige opleiding in 1996 mijn Mastergraad. Reiki heeft me het vertrouwen gegeven dat mijn gevoelens kloppen, dat mijn indrukken waardevol zijn en dat wat ik hoor betekenisvol kan zijn.

Tijdens behandelingen, als mijn handen letterlijk het lichaam raken, zie ik beelden en hoor ik woorden. In het nagesprek blijkt vaak dat mijn beelden en wat ik hoorde klopt met waar de client mee bezig is of is geweest. Soms geven deze indrukken een zetje voor de client om door te kunnen gaan of anders naar een situatie te kijken.

De laatste jaren – als ik in mijn winkel voor iemand een steen of hangertje mee mocht geven – kreeg ik beelden door voor degene waar de steen voor bedoeld is, ook al wordt de steen niet door die persoon zelf gekocht. Ik blijf mij nog steeds verbazen hoe dit werkt. Ik kan ook helder waarnemen door de hand van de client vast te houden. Ik hoor dan weer wat betekenisvol kan zijn voor de ander, of heb soms contact met een boodschapper. Ik weet nooit van te voren of ik iets mag horen, ik ben hier altijd heel oprecht en duidelijk in.

Een hele mooie, maar ook vreemde gewaarwording is als ik in de tuin werk en aan het sproeien of snoeien ben. De planten laten me weten wat ze willen, heel apart.

eigen foto: .... en soms krijg je tijdens het werken bezoek....

Ik heb een groot vertrouwen in mijn begeleiders, ik doe dit niet zelf, ik word gesouffleerd, daar ben ik van overtuigd. Ieder mens heeft een beschermengel, een gids die ons behoeden mag als we daarom vragen. Bij elke behandeling die ik geef nodig ik ze uit om mij bij te staan en me te helpen mijn werk te doen. Een naam is voor mij niet belangrijk, ik voel dat ze er zijn…..