Kinderreiki 1e graad

Wanneer doet een kind een reikicursus 1e graad ?

Vaak is na een gesprek in de praktijk met de ouders en het kind duidelijk dat het kind toe is aan Reiki. Soms gebeurt het ook, dat een kind zelf vraagt om een cursus te mogen doen. Het hoeft nl niet altijd zo te zijn, dat de ouders ook Reiki hebben gedaan; integendeel. Als ik kinderen uitleg geef over Reiki en ik vertel over de cursus, dan willen ze graag meedoen.

Kinderen staan erg open voor de mogelijkheden van Reiki.
Ik noem o.a.: het jezelf in balans brengen met gebruik van je handen - jezelf afschermen voor de energie van anderen, vooral kinderen die veel last hebben van de drukte in de klas hebben hier baat bij - jezelf goed aarden, zodat je beter bestand bent tegen negativiteit, zoals pesten etc. - pijnklachten bij jezelf kunnen verminderen - beter slapen

Hoe ziet een kinderreikicursus eruit ?

Elk jaar organiseert De Regenboogslang diverse kinderreiki cursussen. Ook in de vakantie wordt er bij voldoende belangstelling een kinder-reikicursus gegeven.  

De kinderreikicursus behandelt dezelfde thema's als in de volwassenencursussen, alleen wordt alles op een hele speelse manier gebracht. Samenspel, respect, luisteren, creativiteit, eerlijkheid, maar ook samen dansen en lachen komen uitgebreid aan bod. Uiteraard oefenen we de handposities bij elkaar en bij jezelf.

          

Luna en Julia oefenen in het voelen van energie maart 2018

Elk kind vanaf 5/6 jaar kan deelnemen.  De cursus wordt afgesloten met een orgineel certifikaat. De kinderreikicursus kost de helft van de volwassenencursus; 85,00 euro.

tijdens de reiki cursus oefenen de kinderen op elkaar; toverkamp 2006

Kinderreiki 2e graad

Wanneer doet een kind reikicursus 2e graad ?

Het is heel bijzonder als een kind aangeeft Reiki 2 te willen doen. Mijn idee hierbij is, dat een kind ten volle beseft, wat de mogelijkheden zijn van de 2e graad. Tot nu toe is dat op een prachtige manier gegaan. Het kind leert volledig de symbolen en de bijbehorende mantra's, de afstandsbehandeling en alle verantwoordelijkheden. Dit gebeurt in een persoonlijk traject.  Het is mogelijk Reiki 2 te halen op elk gewenst moment.

Leeftijd vanaf 11-12 jaar en altijd na een uitgebreid gesprek met de ouders.
Ook Reiki 2 wordt afgesloten met een certificaat.
De kosten voor kinderreiki 2 zijn de helft van de volwassenencursus.

Merijn doet zijn reiki cursus 2e graad aug. 2010