een belofte van trouw .....oftewel een huwelijksceremonie....

Ik kan dmv een ceremonie een relatie bezegelen; gebaseerd op het oeroude 'binden van de handen' ( handfasting ).

Als er in de dorpen vroeger geen priester of 'ambtenaar' voorhanden was om een huwelijk te sluiten, dan beloofden de echtelieden elkaar trouw te zijn voor een jaar en een dag. Deze belofte werd, ten overstaan van de dorpelingen, bezegeld met het hangen van een lint over de handen. Dit lint werd niet vastgebonden. Elk jaar werd de belofte van trouw aan elkaar opnieuw uitgesproken, zolang er geen officieel huwelijk had plaatsgevonden.

 

     

belofte van trouw Aukje en Ricardo mei 2013

In deze tijd kiezen steeds meer mensen voor een niet-kerkelijke ceremonie. En toch wil men samen, met een ritueel, met familie en vrienden een diepere betekenis geven aan hun huwelijk.

De basis van het ritueel ligt vast, alleen de invulling doen we samen. Waar vindt het plaats ( bij mij in het labyrint of ergens anders). Wat of wie mag er bij zijn ( met zijn tweeën is heel goed mogelijk, maar ook met 200 gasten bv)  buiten of binnen op lokatie enz.

De ceremonie is heel ingetogen en serieus. En uiteraard hoef je dit niet elk jaar te doen, maar kan wel. Voor veel mensen die niet meer voor een kerkelijk huwelijk kiezen is een ceremonie als deze een prachtig alternatief. Duur van de ceremonie: afhankelijk van de verdere wensen van het paar.

NB ook als je niet voor de Burgerlijke Stand wil trouwen, kan een ceremonie als deze de relatie op een andere manier bezegelen...

Kosten: in overleg en afhankelijk van de afstand.

        

belofte van trouw Martha en Corinda op 08-08-2014    

 

         

belofte van trouw Linda en Martijn 10-02-2015

Hildegard en Jos 23-6-2017

Martin en Mieke 14-10-2017

Dennis en Angelique 22-11-2017

 

 

 

 

 

Bruist Bergen op Zoom e.o. februari 2016

 

   

 

website: http://rituele-verbindingen.wix.com/info