Wat is Reiki... ( en wat is het niet )? 

Het symbool voor Reiki

De Usui Methode van Natuurlijk Genezen.

Ieder mens heeft levensenergie, - de letterlijke vertaling van Reiki - anders waren wij hier niet op aarde. Reiki heeft dus niets met paranormale energie te maken, Reiki is een geheel lichaamseigen energie, we ontvangen dit al vanaf onze conceptie. Iemand die een Reikicursus gevolgd heeft is in staat deze heel-makende energie door te geven met de handen. Van nature is iedereen in staat om energie door te geven met de handen. Immers, als je jezelf stoot, pak je naar de plek, of als je hoofdpijn hebt, pak je naar je hoofd. Maar helaas zijn in de loop der jaren bij de meeste volwassenen de energiekanalen door een opeenstapeling van stressopwekkende ervaringen en blokkades "dichtgeslibt", zodat zij niet meer in voldoende mate energie kunnen doorgeven.

Wat belangrijk is om te weten.

Omdat we allemaal met Reiki ( levens-energie) worden geboren, geven we dus niets van onszelf aan de ander, maar geven de energie alleen maar door. We zijn, tijdens een behandeling, dus niets meer of minder dan een doorgeefluik van de universele energie. Dat betekent concreet, dat op het moment dat je om Reiki vraagt ( je afstemt ) de energie bij jou naar binnen stroomt en dat je die weer door kunt geven aan een ander. Dat kan een mens zijn, maar ook een dier of een plant, boom etc. Omdat de ander ook deze universele levensenergie bezit, help je hem/haar te herinneren dat hij zijn zelfgenezend vermogen kan opladen via de "gever".

Het mooie is dus, dat de ontvanger hiermee zelf bepaalt, hoeveel Reiki hij wil ontvangen, een "overdosis" bestaat niet. Ook kun je met Reiki geen negatieve energie doorgeven, immers, de ander bepaalt wat en hoeveel men wil ontvangen. In het begin is dit misschien wat moeilijk te begrijpen. Doordat de ontvanger het "heft in eigen handen houdt" wordt deze ook nooit afhankelijk van de gever, men blijft zelf verantwoordelijk.

Eenvoudig

Er komen aan een behandeling geen 'toeters of bellen' te pas. De methode is simpel, eenvoudig. Je legt alleen maar je handen neer. Soms lees je over Reiki in combinatie met edelstenen, chakrabehandelingen etc. Dat is een toegevoegde waarde. In de oorspronkelijke methode hoeft dit niet, maar kan wel.

Bij een Reiki behandeling blijft men volledig gekleed.

Omdat energie overal doorheen gaat, hoeft men zich niet uit te kleden, alleen de schoenen en het horloge doet men uit.